ULTIMELE NOUTĂȚI

Expoziție Pascală

Pentru a simți mai aproape de suflet Sărbătoarea Luminii și Minunea Învierii, în instituția noastră s-a organizat expoziție Pascală, unde fiecare grupă a pregătit compoziții din produse pascale, ouă încondeiate și alte simboluri semnificative.

Proiectul "Granturi mici pentru tineri 2023"

Acordul de colaborare, încheiat la 11.04.23, între AO,, PERSPECTIVA"-Proiectul "Granturi mici pentru tineri 2023" va susține logistic și metodologic îmbunătățirea condițiilor de trai al elevilor din căminele instituției.

Formarea profesională a adulților

Prin intermediul ANOFM ( Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă), instituția noastră contribuie la formarea continuă a șomerilor și a solicitanților pentru formarea profesională a adulților la meseria de bucătar.

Tendințe moderne în bucătăria tradițională

Preluarea bunelor practici direct de la meșterii bucătăriilor moderne a devenit o tradiție de mai mulți ani. Astfel, 18 cadre didactice de la instituțiile profesional tehnic din țară, cu profil gastronomic, au participat în cadrul master class-ului "Tendințe moderne în bucătăria tradițională" cu chef-ul Alexandr Julavschi.

Read More to Discover the World. eTwinning Project.

Proiectul Internațional eTwinning intitulat Read More to Discover the World este un proiect colaborativ dintre 11 instituții de învățământ, 10 fiind din Turcia și 1 din Republica Moldova, Școala Profesională nr.1, or. Cahul fondatoarea proiectului Sibel Altiner (Turcia), co-fondatoarea Gheletchi Diana (Moldova) au planificat acest proiect care tratează importanța naturii și problemele de mediu. Obiective proiectului sunt ca elevii să desfășoare diverse activități de citire a istorioarelor în limba engleză, crearea posterelor, puzzle, audio e Book . În cadrul acestui proiect sunt implicați peste 120 de elevi din 11 școli. Acest parteneriat educațional promovează studierea limbii engleze cât și aplicarea competențelor digitale prin utilizarea instrumentelor web2 . tools.

Per aspera ad astra..

Parcursul proiectului eTwinning continuă. Participarea în cadrul Simpozionului Științific organizat de Universitatea Dokuz Eylul Universitesi Buca Egitim din orașul Izmir, Turcia cu prezentarea proiectului nostru internațional "The Happiness project - be active be inclusive", împreună cu fondatoarea proiectului Asiye Kert, Borusan Asim Kocabuiyik Teknik Lisesi, Istanbul, co-fondator Gheletchi Diana, Școala Profesională Nr 1, mun. Cahul, au fost prezentate obiectivele cât și rezultate obținute în implementarea activităților din cadrul proiectului.

"Tekwill Junior Ambassadors"- locul I la Design Grafic (regional sud)

"Tekwill Junior Ambassadors" este o competiție foarte populară printre elevii din Republica Moldova, care își dublează numărul de participanți cu fiecare ediție. La cea de-a III-a ediție, în regiunea de Sud a țării, un număr impresionant de elevi și profesori s-au înscris la cele 8 categorii disponibile în concurs, iar cea mai mare rată de participare este la Design Grafic.

În lumea Științelor Exacte

Ghici despre care obiect de studiu școlar este vorba? "E o lume prin care te poți rătăci, O lume, ce ne poate uimi, O lume plină cu desene Si plus, o mulțime de teoreme!"

Activitatea "Nu crește nimic la umbra copacilor mari"

"Arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândește" Constantin Brâncuși.

STEAM pe Roți

STEAM pe Roți este primul laborator de educație din Moldova, care organizează ateliere pop-up pentru tineri din toată Moldova. Educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) devine din ce în ce mai importantă pentru economia noastră.