BALUL BOBOCILOR 2019

Anul acesta, Balul Bobocilor a fost organizat în data de 31 octombrie în incinta școlii. Au participat cinci grupe din anul I. Fiecare grupă a fost reprenzetată de către doi elevi. Învingători au devenit reprezentanții gr. 11. Felicitări și realizări frumoase!

Ziua Învățământului Dual la Cahul

Pe data de 26 octombrie, 2019 reprezentanții instituției au participat la Ziua Învățământului Dual. La eveniment au fost prezenți elevi de la gimnazii și licee din regiunea de sud a țării. Activitatea face parte din Campania națională de informare ,,Înveți, Muncești, Câștigi”. Proiectul „Reforma Structurală în Învățământul Profesional Tehnic în Republica Moldova” este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Instituția are experiență în domeniu și va continua să promoveze sistemul dual de instruire a viitorilor muncitori calificați.

5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

STIMAŢI PROFESORI! Ziua Dumneavoastră profesională este o ocazie deosebită pentru a Vă adresa cele mai sincere şi frumoase urări de bine şi de ne exprima profunda recunoştinţă pentru talentul şi răbdarea nemărginită, devotamentul şi sacrificiul pe care le manifestaţi de zi cu zi, roadele căreia sunt generaţii de oameni instruiţi, integri, capabili să promoveze Moldova înainte. Influenţa pe care o are un PROFESOR asupra unui copil este eternă. Fiecare din noi poartă în suflet o vorbă, un gest, o învăţătură a profesorului, pe care le transmitem mai departe copiilor noştri. Sunteţi cei care duceţi pe umeri dulcea povară a lumii şi Vă mulţumim pentru efortul Dumneavoastră. Vă dorim multă sănătate, ani lungi şi realizări frumoase, bunăstare familiilor, putere de a continua lucrul pe care îl faceţi cu atîta har şi dăruire.

AN ȘCOLAR 2019-2020!

Iată-ne astăzi în faţa unui nou început! Astăzi este prima zi din noul an şcolar, o zi importantă pentru noi, deoarece în aceste momente elevii au prioritate. Chiar dacă vacanţa niciodată nu e suficientă, aşteptăm cu nerăbdare una din cele mai mari sărbători a toamnei, începerea şcolii. Păşim în noul an şcolar 2019-2020, pe care ni-l dorim cu toţii mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună. Fiecare an şcolar aduce cu sine momente de neuitat. Se spune că anii de școală sunt cei de care ne aducem aminte cu cel mai mare drag peste ani. Ca la fiecare început de an şcolar, cadrele didactice a şcolii vă întâmpină nu numai cu sălile de curs, laboratoare, ateliere şi manualele pregătite, dar şi cu suflete deschise şi cu urări de bine pentru elevii care ne calcă pentru prima dată pragul şcolii, dar în aceeaşi măsură şi pentru cei ce revin. Pentru instituţia noastră , anul şcolar 2019-2020, debutează cu clădiri bine puse la punct, cu baza materială corespunzătoare cerinţelor unui învăţământ de calitate. Avem o şcoală modernă, primitoare, curată, dotată cu ultima tehnologie în domeniul educaţional. Toate acestea se datorează implicării autorităţilor,Începem cursurile anului şcolar 2019-2020 cu speranţa că toate realizările şi eforturile noastre vor da roade, iar voi, dragi elevi, veţi beneficia de servicii educaţionale de calitate.

ADMITEREA-2019: TURUL - II

Continuă admiterea la studii în turul doi până pe 24 august 2019 la meseriile:Controlor produse alimentare-Operator la linie în industria alimentară - 3ani;Brutar-Cofetar - 3ani; Croitor îmbrăcăminte după comandă-Cusător - 3ani; Operator pentru suport tehnic al calculatoarelor - Operator introducere validare si prelucrare date - 3ani; La toate meseriile - în baza studiilor gimnaziale. Actele necesare: - Cerere; - Documentul de studii gimnaziale (original); - 6 fotografii 3x4 cm; - Certificatul de la locul de trai şi componenţa familiei; - Buletin de identitate, certificat de naştere (copie). Beneficii pentru elevi: Cămin, prînz gratuit, bursă conform situației academice. ACTELE SE PRIMESC PÂNĂ LA 24 AUGUST 2019- TURUL II. TEL:029940603 https://www.facebook.com/ e-mail: spcahul.nr1@gmail.com PRIMUL VENIT- PRIMUL ÎNMATRICULAT!

ADMITEREA - 2019

VĂ INVITĂM LA STUDII: Admiterea (2019-2020): Controlor produse alimentare-Operator la linie în industria alimentară - 3ani;BrutarCofetar - 3ani; Bucătar-Chelner - 3ani; Croitor îmbrăcăminte după comandă-Cusător - 3ani; Operator pentru suport tehnic al calculatoarelor - Operator introducere validare si prelucrare date - 3ani; Bucătar - 2 ani ; Cofetar - 2 ani La toate meseriile - în baza studiilor gimnaziale. Actele necesare: - Cerere; - Documentul de studii gimnaziale (original); - Certificat medical (Tip-86/u); - 6 fotografii 3x4 cm; - Certificatul de la locul de trai şi componenţa familiei; - Buletin de identitate, certificat de naştere (copie). Beneficii pentru elevi: Cămin, prînz gratuit, bursă conform situației academice. ACTELE SE PRIMESC PÂNĂ LA 10 AUGUST 2019 -TURUL i; PÂNĂ LA 24 AUGUST 2019- TURUL ii. TEL:029940603 https://www.facebook.com/ e-mail: spcahul.nr1@gmail.com

EXAMENELE DE CALIFICARE PROFESIONALĂ

Pe data de 19 iunie a fost ultimul examen de calificare. Toti absolvenții prezenți, în sesiunea 2019, au susținut cu brio probele teoretice și practice și urmează să obțină certificatele de calificare profesională. Agenții economici, prezenți la examene, au menționat nivelul înalt de instruire profesională. Succese mari absolvenților în cariera profesională!

Locuri de frunte la Concursul “ Azi ucenic mâine chef”!

La concursul “ Azi ucenic mâine chef”, desfășurat în Galați, România, elevii școlii s-au plasat pe locul I și III. -Premiul I -Popa Dumitru Scoala Profesională nr. 1 Cahul, in valoare de 1000lei oferiți in vouchere de Selgros Galati, 500 lei Golden Events -d-nul Cristian Popa și 200 lei Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor Galati. -premiul II- Antoche Andreea Liceul Tehnologic D Motoc Galati, in valoare de 600 lei oferiți de Selgros Galati și 200 lei Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor Galati. -Premiul III-Tătaru Dumitru Scoala Profesională nr. 1 Cahul, in valoare de 400 lei oferiți de Selgros Galati și 200 lei de Facultatea de Știi ta și Ingineria Alimentelor Galati. -3 mențiuni in valoare de 200 lei oferiți de Selgros Galati și 200 lei de Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor Galati: Petrea Lucian, Păun Teodora și Bernea Corina de la Liceul Tehnologic D. Motoc. - 4 Premii speciale in valoare de 200 lei oferite de Facultatea de Știință si Ingineria Alimentelor si 50 lei oferiți de revista Zile si Nopți. Bravo elevilor școlii noastre și respect profesorilor ce i-au instruit!

Concursului regional gastronomic „Azi ucenic - mâine chef”

Doi discipoli ai Școli profesionale nr. 1 din Cahul vor concura pe 1 și 2 iunie, la Galați în finala concursului regional gastronomic „Azi ucenic - mâine chef”. Potrivit viata-libera.ro, discipolii școlii profesionale din Cahul vor concura cu alți 8 bucătari în devenire din România pentru premiile bănești puse în joc, dar și aprecierea a celor 3 chefi invitați în comisia de evaluare. Concurenții vor realiza un preparat de bază și un desert. Astfel, pentru locul I, câștigătorul va ridica 1000 de RON-i (circa 4000 de lei), locul II – 600 RON-i (2400 lei) și locul III – 400 RON-i (1600 lei).Totodată, vor fi acordate și 3 mențiuni a câte 200 RON-i fiecare. Concursul regional gastronomic „Azi ucenic - mâine chef” se află la a doua ediție. foto: viata-libera.ro

Ultimul sunet-2019!

Finalizarea anului școlar este, dintotdeauna, o nouă etapă pentru toate generațiile. Este perioada în care sentimente de împlinire și de mândrie pentru cele realizate îi copleșește atât pe profesori, cât și pe elevi și părinții lor. Sărbătoarea „Ultimului sunet” devine pentru toată societatea nu numai un prilej de satisfacţie, ci şi un motiv de profundă meditare despre rolul educaţiei şi pedagogului în societate. Declarat prioritar, sistemul educaţional contribuie nemijlocit la formarea cetăţeanului de mâine. Iată de ce este necesar să avem o şcoală puternică, care nu doar să instruiască, dar să educe adevăraţi patrioţi ai neamului. Dragi elevi! În drumul parcurs prin labirinturile cunoaşterii îndrumător fidel vă este Măria Sa Cartea, care este un nesecat izvor de înţelepciune. Şi dacă misiunea voastră este de a învăţa, de a acumula cunoştinţe trainice, avem certitudinea că aţi reuşit. Puternic a fost, este şi va fi cel bine instruit, bine educat. Sărbătoarea ultimului sunet este pentru voi deosebitul prilej de evaluare a succeselor obţinute pe parcursul acestui an şcolar, dar, în acelaşi timp, şi un îndemn de perfecționare continuă. Dragi absolvenţi! Este nostalgic pentru voi ultimul clopoţel. El vă inundă sufletul de bucurie, de speranţe, de mândrie pentru şcoala voastră şi profesorii care v-au îndrumat. Examenele care vă aşteaptă cer de la voi insistenţă şi seriozitate. Astăzi finalizați o etapă importantă din dezvoltarea voastră, veți intra în curând în alte etape și de voi depinde dacă acestea vor fi semnificative și interesante. Oricât de anevoioase ar fi cărările destinului să fiţi receptivi la îndemnul sufletului de a reveni acasă, la baştină, pentru a o face înfloritoare. Dragi pedagogi și educatori! Am încredere că fiecare copil din această țară are un potențial care poate fi crescut și un talent care poate fi descoperit și valorificat. Le mulțumesc profesorilor care i-au condus pe acest drum uneori anevoios, arătându-le prin atitudine ce înseamnă curajul, perseverența, munca și bucuria cunoașterii. Cu truda voastră s-a mai format încă o generaţie. Meritaţi respectul şi admiraţia pentru ceea ce faceţi şi realizaţi. Rămâneţi călăuza frumosului, adevărului, dreptăţii, valorilor fără de care o societate nu poate exista. Dragi părinţi! Niciodată nimănui nu i-a reuşit să ne substituie nici fizic, nici spiritual. Familia trebuie să fie şi să rămână leagănul copilăriei, al demnităţii umane, al respectului şi al credinţei. Să tratăm şcoala ca un adevărat partener în creşterea şi educarea copiilor noştri în spiritul valorilor naţionale pentru a dăinui ca neam. Stimaţi actanţi ai procesului educaţional! Aducem mulţumiri profunde pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar ce-şi încheie cursul. Să conştientizăm că numai prin dragostea de carte putem cunoaşte dragostea de neam, dragostea de ţară, precum şi adevărul despre cine suntem, de unde venim şi încotro mergem. Şi numai prin generaţii de oameni culți, sinceri, corecţi şi harnici vom depăşi mediocritatea şi condiţia unei societăţi cu o mentalitate depăşită. Astăzi, când în școlile din Moldova răsună ultimul clopoțel, Vă mulțumesc din suflet, în numele Consiliului Profesoral și al meu personal, pentru dăruirea de care dați dovadă zi de zi în această profesie unică de a forma oameni. Vă urez multă sănătate, ani lungi, bunăstare și realizări frumoase!