Cel mai bun Croitor – Cusător

Astazi, 23.02.2021 elevii meseriei Croitor (confecționer îmbrăcăminte după comandă) – Cusător, au demonstrat abilitățile profesionale în cadrul Decadei meseriilor - 2021. Elevii selectați au realizat probele propuse demonstrând un nivel înalt de cunoaștere a meseriei. În scopul promovării meseriei elevii au desfășurat o expoziție cu confecțiile realizate în cadrul orelor de instruire practică.

TE IMPLICI, CÂȘTIGI!

O inimă și expoziția cu inimoare, au cucerit mai mulți admiratori din cele 15 școli participante la concurs: ”Cea mai tandră și gingașă inimă”, din Moldova, România și Turcia, cu peste 500 de voturi, plasându-se pe locul I. Felicitări tuturor elevilor și Colectivlui Profesoral pentru receptivitate, implicare, creativitate și originalitate.

CEL MAI BUN BRUTAR - COFETAR

Astăzi, 19.02.2021, este ultima zi, în care viitorii Brutari -Cofetari își demonstrează abilitățile profesionale în cadrul Decadei meseriilor-2021. Cei 9 elevi selectați pentru participare la proba teoretică și practică vor prepara colaci împletiți în 5, prăjituri din pandișpan cu cremă Șarlott și torturi "Pandișpan cu cafea", aplicând diverse metode și tehnici de modelare și decorare a preparatelor. În scopul promovării meseriilor au fost invitați reprezentanți din rândurile elevilor instituțiilor municipiului Cahul.

DECADA MESERIILOR - 2021

În Școala Profesională nr.1, mun. Cahul este formată o tradiție frumoasă de a organiza și desfășura Decada meseriilor cu genericul „Meseria - brățară de aur”. În perioada 15.02.2021-02.03.2021 elevii de la toate meseriile vor fi implicați în diverse activități teoretice, practice și artistice, toate având drept obiective: formarea și stimularea compentențelor profesionale ale discipolilor, promovarea schimbului de experiență avansat și promovarea talentelor deosebite în meserie. Startul Decadei a fost dat de către elevii de la meseriile: Bucătar, Bucătar - Chelner și Brutar - Cofetar.

Gr. Vieru “Poetul Golgotei Basarabene”, care a cântat Femeia, Limba și Dragostea...

E februarie. E luna lui Faur! Luna Îndrăgostiților – Valentine’s Day – 14 februarie / Dragobetele – 24 februarie. “ Iubirea nu va pieri niciodată”, spune Biblia. Sunt multe motive ca să sărbatorim. Deaceea am invitat colectivul de elevi la un frumos concurs în cadrul Proiectului Educațional, având ca obiectiv manifestarea mândriei și respectului pentru adevăratele valori ale neamului, tradiții strămoșești: 1. Cea mai tandră și gingașă inimă (Quiling) 2. Cea mai originală declarație de dragoste (Acrostih) 3. Cea mai deosebită pereche de îndrăgostiți (Consiliul elevilor) 4. Cea mai frumoasă poezie de dragoste (Moment poetic) De la 01.02 pâna la 15.02.2021 elevii s-au implicat și au participat activ la confecționarea de inimioare. În incinta bibliotecii instituției, pe 13.02.2021, în cadrul activității extrașcolare: ” Gr. Vieru - „Poetul Golgotei Basarabene”, moderatori: Chiricuța Anna, prof. de limba și literatura română și Marineac Zinaida, bibliotecara, s-au recitat și ne-au mângâiat sufletele cu cele mai frumoase poezii și cântece despre iubire din creația vieriană și alți scriitori români și universali. Sub egida motto-ului: „ Dacă dragoste nu e , nimic nu e” s-au făcut auzite declarații de dragoste și au fost menționate 8 perechi de îndrăgostiți din Școala Profesională nr.1, Cahul. ”Să oferim dragoste aproapelui, spune Colnic Felicia, eleva gr.22, meseria OSTC – OÎVPD, așa cum soarele ne încălzește pe toți la fel.”

Impactul proiectelor investițional în instruirea de calitate

Grație proiectului de finanțare complementară, în semestrul I al anului de studii 2020 - 2021, instituția noastră a beneficiat de 15 seturi de televizoare și calculatoare, care au fost instalate în sălile de clasă, laboratoare, ateliere. Astfel, cadrele didactice și elevii Școlii Profesionale Nr.1, Cahul, beneficiază, de tehnica IT, care facilitează procesul de predare - învățare - evaluare la toate disciplinele școlare și de instruire profesională. Finanțarea complementară a fost oferită prin concurs pe bază de proiecte de către MECC în urma aplicării grupului de inițiativă din instituția noastră.

Atelier didactic

Lecție publică în cadrul atelierului didactic, ”Strategii didactice de stimulare a motivației elevilor pentru învățare”. Maistru – instructor: Donea Ecaterina, grad didactic II, grupa 26, meseria – Bucătar.

DOR DE EMINESCU

În Școala Profesională nr.1, mun. Cahul, anul începe cu ....Eminescu! An de an a devenit tradiție să-l omagiem, în cadrul Proiectului Educațional Dor de Eminescu, ediția a X-a; într-un mod diferit, unic. Cât va exista Mihai Eminescu mai există speranță, iubire de om și țară, de Natură, Poezie! Să-l cinstim cum se cuvine pe Cel ce-a dat Nemurire Neamului Nostru, cu un program de recital de poezie, interpretare de romanțe, elaborare de postere, imagini inspirate din opera ”Poetului nepereche”, o delectare a sufletului în mijlocul cărților Măriei Sale.

Școală fără Bullying

În perioada 25.01.21-29.01.21 în Școala Profesionala nr.1, or Cahul se desfășoară Campania de prevenire a Bullying-ului cu tema "Școală fără Bullying " , eveniment realizat în cadrul Proiectului e-Twinning "LET'S DO MORE TO KNOW MORE" ( SĂ FACEM MAI MULTE CA SA STIM MAI MULTE " ) În cadrul Campaniei se desfășoară ore de dirigenție ,vor fi distribuite pliante ,toate având drept scop conștientizarea factorilor și a caracteristicilor fenomenului tachinarii /intimidarii intre adolescenți și identificarea strategiilor de prevenire.

Atenție concurs!

Școala Profesională nr.1, mun. Cahul anunță concurs pentru ocuparea funcției de șef secție practică.