Admiterea - 2020

Începe perioada de ghidare în carieră. Vă invităm la studii la următoarele meserii: Controlor produse alimentare-Operator la linie în industria alimentară- 3ani; Brutar-Cofetar- 3ani; Bucătar-Chelner- 3ani; Croitor îmbrăcăminte după comandă/Cusător- 3ani; Operator pentru suport tehnic al calculatoarelor-Operator introducere validare si prelucrare date- 3ani;  La toate meseriile de trei ani - studii liceale(cl.X-XI). Bucătar- 2 ani; Admiterea - în baza studiilor gimnaziale. Vă invităm să vizionați și pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/profesionalaunu.cahul

Felicitări cu ocazia sărbătorii 8 Martie

Odată cu venirea primăverii, anotimpul renașterii, al trezirii la viață, a răsărit primul ghiocel și cu el a venit cea mai frumoasă zi din acest anotimp – 8 Martie – Ziua Femeii. Pentru dumneavoastră timpul se oprește puțin în loc la fiecare început de primăvară, să vă aducă un omagiu! Va dorim, stimate doamne şi domnișoare, să aveți parte de o primăvară plină de iubire şi armonie, cu soare, fericire; să fiți înconjurate de căldură, dragoste, înțelepciune, zâmbete de copii, bunăstare! La mulți ani!

DECADA MESERIILOR-2020

Tradițional, în luna fiebruarie se desfășoară în instituție ,,Decada meseriilor”. Activitățile cuprind proba teoretică, proba practică, concursul gazetelor de perete și culminează cu Tîrgul Meseriilor. La acest târg elevii expun produse realizate în laboratoarele, atelierele instituției și le vând oaspeților, colegilor. Viitorii meseriași, învingători, vor fi menționați. (VEZI POZE ÎN GALERIE)

Seminar teoretico-practic pentru cadrele didactice

Pe 19 februarie 2020, în instituție s-a desfășurat seminarul teoretico-practic cu genericul ,, Climatul psihologic în colectivul de elevi". Obiectivele activității de psihoprofilaxie , propuse de psihologul școlar Miron Marcela, s-au axat pe identificarea, valorificarea și promovarea factorilor ce stimulează climatul psihologic favorabil în grupurile școlare.

Instruirea elevilor cu referire la situațiile excepționale de către DSE Cahul

În perioada 10-14 februarie 2020, elevii din instituție au fost instruiți teoretic și practic de Direcția Situații Excepționale Cahul. Colaboratorii DSE Cahul au informat elevii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazurile de situații excepționale.

Ziua îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin, inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus. Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială a dragostei. În căminele instituției s-a desfășurat o activitate extracurs dedicată acestei date. Serbarea a avut drept scop consolidarea relațiilor între elevi, promovarea valorilor umane și odă celui mai sublim sentiment - iubirea!

Acreditarea programelor de formare profesionala

Astăzi, 07.02.2020 s-a încheiat vizita comisiei de evaluare externă a ANACEC la Școala profesională nr. 1 din or. Cahul, în vederea acreditării programelor de studii: - Bucătar - chelner; - Croitor confecționer îmbrăcăminte după comandă - cusător (industria ușoară).

LA MULȚI ANI!

Cu speranţa că Anul Nou va fi mai bun decât bătrânul 2019, îţi trimitem o mie de urări de bine însoţite de îmbrăţişări şi Vă urăm un AN NOU FERICIT! E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani !

Activități extrașcolare

În căminele instituției se desfășoară tradițional și consecutiv două activități extrașcolare cu un impact pozitiv și dezvoltativ în viața elevilor. Pe 28.11.19 a avut loc activitatea ,,Cea mai Ileană Cosânzeană", organizator Roșca T, pedagog social, Iar la 05.12.19, activitatea ,,Cel mai Făt Frumos", oganizator Caranfil Nadejda, pedagog social. Obiectivele de bază a acestor activități sunt formarea abilităților de comunicare, implicare, relaționare a elevilor în viața cultural-artistică.

Ședință cu parinții- 2019

Pe data de 30.11.2019, s-a desfășuraT SEDINȚA generală a părinților elevilor școlii. Au fost prezenți 71% din părinți. S-au propus spre discuție subiecte privitor la procesul instructiv-educativ. Părinții au fost intervievați privitor la gradul de satisfacție față de calitatea serviciilor oferite de școală. Peste 95% din părinți prezenți sunt satisfăcuți de instruirea profesională a elevilor, condiții de instruire și de trai.