De DRAGOBETE - ,,Doi într-un fotoliu"

Activitatea extracurs ,,Doi într-un fotoliu" a fost organizată de pedagogul social Nadejda Caranfil cu ocazia DRAGOBETELOR pe data de 19.02.2019. Au participat patru perechi de adolescenți care și-au demonstrat măiestria artistică. Pe locul întâi s-a plasat perechia Dumitru Popa și Adriana Tăbăcaru. Felicitări!

DECADA MESERIILOR-2019

Pe data de 11.02.2019 a fost dat start ,,Decadei meseriilor". Pe parcursul a zece zile elevii școlii vor fi antrenați în diverse activități extracuriculare ce vor evedenția pe cei mai buni în meserie la probele teoretice, practice și artistice. Totalurile vor fi anunțate pe 26.02.2019. Poze de la decadă pot fi privite în secțiunea ,,GALERIE"

Târgul ideilor de afaceri

Nu contează ce job ai. Indiferent cât de satisfăcător ar fi acesta, atât din punct de vedere profesional, cât și material, majoritatea persoanelor sunt în căutarea continuă a acelei idei de afaceri, care să îi ajute să devină independenți financiar și, eventual, să poată într-un final să aibă un venit pasiv suficient de mare, încât să nu mai fie nevoie să se trezească dimineața pentru a merge la job-ul full-time. Pe data de 07.02.2019, profesoara la disciplina Bazele antreprenoriatului, Olga Malear a oganizat ,,Târgul ideilor de afaceri". la care au participat nouă elevi din grupele absolvente ce studiază disciplină. Elevii au venit cu idei de afaceri ingenioase care sunt aplicabile în practică. Le dorim succese în realizarea planului de afaceri.

Colind pentru Eminescu

Semestrul II, a.ș. 2018-2019 în Școala Profesională nr.1, or.Cahul s-a început cu Eminescu. Suntem la a VIII-a ediție a Medalionului literar „Colind pentru Eminescu”. Proiectul educațional a implicat un număr mare de elevi. Au elaborat Postere, desene inspirate din creația “Poetului Nepereche”. În biblioteca școlii, s-a făcut un popas deosebit, cu un recital din opera „Luceafărului poeziei noastre”. Activitatea extracurs a fost organizată de profesoara de limbă română Anna Chiricuță.

Festivalul ,,Florile dalbe"

Odată cu Sărbătorile de Iarnă asistăm la cele mai frumoase tradiţii româneşti. Iarna se ţin obiceiuri şi datini populare, ce provin din trecut, dar continuă şi în ziua de azi. Astfel, pe data de 19.12.2018 a avut loc festivalul tradițiilor de iarnă ,,Florile dalbe" în Școala Profesională nr.1, or. Cahul. Toate grupele de elevi au prezentat numere artistice ce valorifică bogația culturală a neamului din sudul republicii.

SEMINAR METODOLOGIC

Seminarul metodologic ,,Stop violența în școală și societate"(12.12.2018) , organizat pentru cadrele didactice de către psihologul școlar Marcela Miron, a avut drept obiectiv instruirea continuă a cadrelor didactice cu tehnicile și metodele de identificare, monitorizare, combatere, diminuare și sesizare a cazurilor de violență în școală și societate.

Ședință cu părinții elevilor școlii

Pe data de 30.11.2018, s-a desfășuraT SEDINȚA generală a părinților elevilor școlii. Tematica ședinței a fost:,,Relațiile școală - părinte în formarea profesională a viitorului muncitor calificat". Părinții au fost intervievați privitor la gradul de satisfacție față de calitatea serviciilor oferita de școală. Peste 90% din părinți sunt satisfăcuți de pregătirea profesională a copiilor, condiții de instruire și de trai.

Vizita Centrului Inovativ Comunitar FABLAB

Joi, 01.11.2018, elevii gr.22, meseria OSTC, au vizitat Centrul Inovativ Comunitar FABLAB, or.Cahul, participind la ateliere de lucru folosind tehnologiile moderne ca: 3D Printer, Laser Cutter, Vinyl Cutter. Elevii anului II au fost impresionati de noile tehnologii si de Robotica care le-au fost demonstrate. E o nouă oputunitate pentru dezvoltarea profesională.

Vizita Comitetului sectorial pentru formare profesionala in comert, hoteluri si restaurante din Moldova

La data de 23 octombrie 2018, Comitetul sectorial pentru formare profesionala in comert, hoteluri si restaurante din Moldova a organizat in incinta scolii profesionale nr.1, or. Cahul, seminar cu privire la dezvoltarea invatamintului profesional tehnic si a formarii continuie prin instrumentele de parteneriat social.La seminar au participat 12 agenți economici, cadre didactice și manageriale. Conlucrarea ulterioară va avea beneficii pentru formarea profesională și angajarea în cîmpul munciii.A fost semnat un acord de asociere la Comitetul sectorial pentru formare profesionala in comert, hoteluri si restaurante.

Master class pentru viitori bucătari

Pe data de 16 octombrie, în unul din laboratoarele de instruire practică, s-a desfășurat un master class pentru elevii de la meseria bucătar. Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectul "Diversitatea culturală și patrimoniul gastronomic din regiunea Prutului de Jos". Conducătorul proiectului, Ajder Valeriu și partenerii din regiunea Odesa, Ucraina au avut drept obiectiv promovarea artei culinare și a elementelor tradițiilor comune în bucătăria din Bugeac (Ucraina-Moldova). Prezentatori si-au propus a fi ÎI ,,Advahov Vasile " care cu iscusință au demonstrat procesul preparea a bucatelor tradiționale de la sud. Deasemenea, la prepararea bucatelor, au fost antrenați și cei 23 de elevi de la meseria ,,BUCĂTAR ". Considerăm că impactul este unul pozitiv pentru viitorii bucătari.