ULTIMELE NOUTĂȚI

ULTIMUL SUNET-2024

Emoții, flori, muzică, cuvinte de recunoștință la Sărbătoarea "Ultimului Sunet " în instituția noastră Școala Profesională nr.1din Cahul! E un prilej de satisfacție, un moment de bilanț a reușitelor și succeselor, un motiv de meditație referitor la rolul educației în promovarea valorilor naționale. Ultimul Clopoțel a sunat azi pentru absolvenții noștri, tinerii specialiști de mâine, cărora le urăm succese, perseverență, optimism, încredere în forțele proprii si mult curaj! Stimați colegi, Vă aducem profunde mulțumiri pentru profesionalismul dvs, încununat cu dăruire, pasiune, dedicație! Să tratăm școala ca pe un adevărat partener în creșterea și educația tinerei generații în spiritul valorilor naționale!

TÂRGUL DE GARIERE

,,Singura modalitate prin care poți face lucruri extraordinare este să iubești ceea ce faci" Steve Jobs . Suntem încântați să împărtășim cu voi succesul și impactul extraordinar al Târgului de Carieră, realizat azi, 28.05.2024 în Școala Profesională nr.1 Cahul, la care au participat 16 Agenți Economici, Reprezentanții Oficiului Teritorial de Ocupare a Forței de Muncă Cahul și a Camerei de Comerț și Industrie Cahul.

Concursul Gastronomic pentru Juniori ediția a VIII-a 2024

Succesul nu e o destinație, ci e o călătorie continuă! Efortul, dedicarea și pasiunea aduc inevitabil rezultate! Pe data de 24.05.24 elevi din Școala Profesională, nr1 mun.Cahul au participat la Campionatul Național Gastronomic pentru Juniori, ediția VIII .

Concursul Internațional Culinar pentru Tineret "AS a Chef"

Împreună, Școala Profesională nr.1, Cahul și AO Apio România pot transforma provocările în oportunități, aceasta fiind cheia progresului educațional! Al treilea an consecutiv, reprezentanții Școlii Profesionale, nr.1, Cahul participă la Concursul Internațional Culinar pentru Tineret "AS a Chef" , desfășurat în Bulgaria, or. Ruse la 17- 19 mai 2024 !

Parteneriat pentru educație incluzivă

Într-o lume a schimbărilor rapide, colaborarea devine cheia succesului în educație În contextul promovării educației incluzive, Structura Teritorială de Asistență Psihopedagogică Cahul, în colaborare cu Școala Profesională nr.1 Cahul - azi ,16 mai 2024, au organizat o activitate educațională inedită- Master Clas " Pregătirea clătitelor ".

ZIUA UȘILOR DESCHISE- 18 APRILIE 2024

Obține o profesie- devino independent! Descoperă viitorul tău la Școala Profesională nr.1 mun.Cahul! Azi, 18.04.2024, în instituția noastră s-a organizat Ziua Ușilor Deschise, eveniment destinat elevilor absolvenți ai Ciclului Gimnazial din raioanele Cahul și Cantemir . Vizitând atelierele și laboratoarele, dotate cu echipamente moderne, elevii au avut prilejul de a explora cele 10 meserii, cu programe de studii adaptate la cerințele Pieții Muncii.

Oportunități pentru învățarea digitală

Un proiect de succes: "Oportunități pentru învățarea digitală"-e un rezultat așteptat, în cadrul Programului de Granturi Mici 2024 ,implementat de AO Perspectiva, cu suportul Fundației Est- Europene ,din resursele acordate de Suedia, Primăriei Municipiului Cahul și al Agenției Naționale pentru Tineret în cadrul programului Fondul pentru Tineri Cahul și " Cahul- Capitala Tineretului 2024". Azi, 04.04.2024 a fost semnat Acordul de Colaborare între Școala Profesională nr.1, mun.Cahul și AO"Perspectiva" și înmânat Certificatul de Grant! Mulțumim mult pentru încredere și colaborare!

"Oriunde există un număr, există frumusețe " Proclus

"Oriunde există un număr, există frumusețe " Proclus. E cunoscut faptul ca matematica disciplinează mintea, o deprinde cu judecata logicii și pe bună dreptate e considerată Regina tuturor științelor! Azi, 28.03.24, în Școala Profesională nr.1 din Cahul s-a desfășurat TVC "În lumea Științelor Supreme", unde au concurat echipele "Evrica" , " Vectorii" ,"Radicalii" ,ghidați de profesoara de matematică SîrbuNatalia. În cadrul celor 6 probe elevii au fost motivați să rezolve diverse enigme, probleme de logică din domeniul matematicii și a fizicii, astfel cultivând pasiunea pentru disciplina ce e considerată gimnastică a minții. Pe parcursul activității s-au îmbinat armonios izvorul cunoștințelor cu logica gândirii, poezia inimii, muzica sufletului, astfel cultivând prietenia, spiritul de echipă, colaborarea eficientă și motivația învățării. Mulțumim mult tuturor participanților pentru pasiunea demonstrată, implicare și ingeniozitate.

27 Martie 1918- Unirea Basarabiei cu România

27 Martie 1918- Unirea Basarabiei cu România- un eveniment istoric ce reprezintă o reafirmare a valorilor comune și a unității naționale ! Azi, 27.03.24 în Școala Profesională nr.1 din mun. Cahul am comemorat Ziua în care s-a realizat un vis al întregii națiuni române, zi plină de semnificație și emoție pentru toți. Unirea Basarabiei cu România nu a fost doar un act politic, ci unul profund sentimental, ce a unit 2 părți ale aceluiași popor. Activitatea extracurs-"O lecție de istorie altfel", prezentată de profesorul de istorie Miron Oleg, sub formă de Concurs între echipele "Voievozii" și "Domnitorii" , s-a axat pe consolidarea cunoștințelor, sensibilizarea elevilor și formarea conștiinței naționale.Am sărbătorit evenimentul istoric cu inimi pline de bucurie și speranță pentru un viitor în care unitatea și fraternitatea vor fi mereu la temelia pe care ne construim destinul! Continuăm să ne dedicăm în a oferi experiențe Educaționale valoroase și captivante pentru elevii noștri! Mulțumim mult tuturor participanților pentru curaj, implicare și devotament!

Școala fără Bullying

Astăzi,15.03.24, în cadrul activității de psihoprofilaxie ''Școala fără Bullying " , realizată de psihologul Miron Marcela, a fost abordat un argument ce merită atenția colectivă a tuturor, precum: Stimularea dialogului constructiv și sporirea nivelului de conștientizare a rolului cadrului didactic în prevenirea și combaterea bullying- ului;