Simularea examenelor de calificare

Simularea examenului de calificare este un exercițiu pentru susținerea cu succes a probei profesionale.Astăzi, 28.03.19, elevii grupei 33, de la meseria ,,Bucătar-chelner” au susținut proba teoretică, au realizat proba practică în calitate de bucătar, apoi în calitate de chelner. Succese la examenele de calificare!

FELICITARE DE 8 MARTIE

Stimate Doamne și Domnișoare! Pentru că sunteţi cele care înseninează zilele bărbaţilor, pentru că sunteţi cele care suflaţi dragoste peste orice faceţi voi şi familia voastră, cele care, numai când priviţi către copiii voştri, daţi lumii mai multă frumuseţe, cele care găsesc în fiecare zi timp pentru orice problemă şi orice nevoie a celor dragi, pentru că, deşi vă mai plângeţi câteodată, o luaţi de la capăt în fiecare zi, mai puternice şi mai hotărâte, pentru că sufletul vostru ştie ce e iubirea, cum se dăruieşte şi cum se primeşte ea… şi pentru tot ceea ce reprezentaţi, pentru voi timpul se opreşte puţin în loc la fiecare început de primăvară, să vă aducă un omagiu.Fiți sănătoase,iubite și fericite!

FIINȚA MAMEI ÎN SUFLETELE NOASTRE

În cadrul activității extrașcolare cu genericul "FIINȚA MAMEI ÎN SUFLETELE NOASTRE", desfășurată pe data de 5 martie, în căminul nr.1, a fost elogiată ființa mamei prin cântec, recital de poezie si dedicații. Îndrumate de pedagogul social, Roșca Tatiana, elevele au reușit să sensibilizeze publicul prin cuvintele pline de emoții și dragoste dedicate celei mai importante ființe din viața fiecărui om - MAMA!

Activitate de psihoprofilaxie Cyber-bullying

La data de 5 martie curent, psihologul școlar, Miron Marcela, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Cahul, reprezentant - Carp Natalia, a organizat activitatea de profilaxie "CYBER-BULLYING - Hărțuire online". În cadrul discuției, au fost informați 85 de elevi despre riscurile și consecințele expunerii online a datelor cu caracter personal și stabilirea relațiilor cu persoane necunoscute in mediul online.

ATELIERUL BUNELOR MANIERE

Luni, 04.03.2019, Consiliul de Etică, în componența Haralampie Daniăli,Trifan Valentina, Dunas Rodica, au antrenat cadrele didactice din instituție în activitatea ,,ATELIERUL BUNELOR MANIERE". Prin intermediul tehnicii interactive ,,DISCUȚIE PANEL" , au fost abordate un șir de probleme referitor la etica profesională-relațională.

Primăvară bun sosit.

O poveste legată de Mărţişor spune că Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată frumoasă, pe care un zmeu a furat-o şi a închis-o în palatul său, astfel că lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a învins zmeul în luptă şi a eliberat fata, care s-a urcat înapoi pe Cer în chip de Soare. A venit primăvara, oamenii şi-au recăpătat veselia, însă nimeni nu şi-a amintit de tânărul luptător care zăcea în palatul zmeului, după luptele grele ce le dusese. Sângele cald al tânărului s-a scurs pe zăpadă, până când el a rămas fără suflare, iar în locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei - vestitori ai primăverii. La români, mărţişorul, ca obiect simbolic, este corelat şi cu Dochia, personaj mitologic, a cărei zi era sărbătorită la 1 martie. Cercetătorul Ion Ghinoiu spune despre şnurul de mărţişor că este o funie a timpului, de 365 sau 366 de zile, toarsă de însăşi legendara Dochie, în timp ce urca cu oile la munte. Asemănător ursitoarelor care torc firul vieţii copilului la naştere, Dochia toarce firul anului primăvara, la naşterea timpului calendaristic.

Totalurele decadei meseriilor

În perioada 11.02.2019-22.02.2019 în instituție s-a desfășurat decada meseriilor. Elevii au fost antrenați în probe teoretice și practice. În activitățile decadei au fost antrenate toate grupele de elevi , dar doar 12 elevi au fost menționați și premiați pentru succesele obținute.

Grigore Vieru - poet cu glas de veșnicie

La ce-a de 84 aniversare din ziua naşterii, a regretatului poet Grigore Vieru, în incinta bibliotecii şcolare, a avut loc un recital de poezii cu genericul ,,Grigore Vieru - poet cu glas de veșnicie". Activitatea a fost organizată de către bibliotecara Zinaida Marineac.Drept omagiul elevii au recitat poezii şi au cîntat cîntece pe versurile marelui poet. S-au evidențiat elevi din gr. 12 de la meseria BRUTAR-COFETAR.

De DRAGOBETE - ,,Doi într-un fotoliu"

Activitatea extracurs ,,Doi într-un fotoliu" a fost organizată de pedagogul social Nadejda Caranfil cu ocazia DRAGOBETELOR pe data de 19.02.2019. Au participat patru perechi de adolescenți care și-au demonstrat măiestria artistică. Pe locul întâi s-a plasat perechia Dumitru Popa și Adriana Tăbăcaru. Felicitări!

DECADA MESERIILOR-2019

Pe data de 11.02.2019 a fost dat start ,,Decadei meseriilor". Pe parcursul a zece zile elevii școlii vor fi antrenați în diverse activități extracuriculare ce vor evedenția pe cei mai buni în meserie la probele teoretice, practice și artistice. Totalurile vor fi anunțate pe 26.02.2019. Poze de la decadă pot fi privite în secțiunea ,,GALERIE"