ULTIMELE NOUTĂȚI

Tech Coffee la EU4Moldova: Startup City Cahul

Pe 29 noiembrie elevii ŞcoliiProfesionale nr.1, Cahul au participat la Tech Coffee, ediția 28-a, unde au aflat de la Bogdan Sorin Babii, Co-fondator unde.io, cum să transformi pasiunea într-un startup și cum să te inspiri din experiența oamenilor de succes ,implicați in proiecte precum Crave Crew și Verdego. Tech Coffee este organizat în cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Ambasada Suediei.

SĂPTĂMÂNA PSIHOLOGIEI -2023

A fost o săptămână plină de evenimente, activități, impresii și desigur, emoții pozitive- SĂPTĂMÂNA PSIHOLOGIEI, organizată în Școala Profesională nr.1 Cahul de psihologul școlar Miron Marcela, în perioada 13.11-17.11.2023.

Realizarea Conexiunii inter și trans disciplinară- imperativ al procesului educational contemporan

Astăzi, 15.11, cadrele didactice au participat la Atelierul Didactic "Realizarea Conexiunii inter și trans disciplinară- imperativ al procesului educational contemporan " , ce a avut drept obiectiv valorificarea competențelor de bază prin intermediul stabilirii conexiunilor inter și transdisciplinare.

Proiecte Educaționale Internaționale e-Twinning 2023-2024

"Save Environment with 3R's-etw", cofondator: Snejana Dornea, membru: Meriacre Alina. Prioritatea proiectului-a educa elevii pentru dobândirea experienței practice a conceptului de 3R (reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor) în cadrul obiectivelor de dezvoltare durabilă. Alt obiectiv este de a sensibiliza participanții cu privire la schimbările climatice și provocările de mediu prin educație, învățare pe tot parcursul vieții, gândire logică și interacțiune cu tinerii. Prin participarea la proiect, elevii vor deveni consumatori conștienți, fiind îndrumați spre dezvoltarea unor noi atitudini ecologice.

HRAMUL ȘCOLII - 2023

Astăzi, 08 noiembrie, 2023, Școala Profesională nr1, Cahul a îmbrăcat veșmântul bucuriei,al recunoștinței și al binecuvântarii! Multașteptatul eveniment a demarat cu o expoziție extraordinară "Toamna de aur",cu careul solemn, început cu rugăciune, oficiată de Preasfințitul, Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, împreună cu un sobor de preoți. Evenimentul, care consemnează 47 ani de activitate a instituției serbează patronul ceresc Sfântul Cuvios Dumitru.

ZIUA ȘCOLII - 47 ANI DE ACTIVITATE!

E sărbătoare…E aniversarea Școlii Profesionale nr.1, or. Cahul! Fondată la 01.11.1976!

BALUL BOBOCILOR - 31 octombrie 2023

Atenţiune, atenţiune!!! Sa se-audă-n întreaga lume... Că la noi în regat, Mulți boboci s-au adunat A venit și mic și mare Că e mare sărbătoare!!!

ZIUA LUCRĂTORULUI DIN ÎNVĂȚĂMÂNT

În miezul toamnei, cu prilejul sărbătorii profesionale Ziua lucrătorului din învățământ primiți cele mai sincere felicitări, urări de sănătate, prosperitate,răbdare și ani de viață rodnică!

Certificatul de Școala eTwinning

Scoala Profesionala Nr.1, Cahul a obținut Certificatul de Școala eTwinning. Reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din acestă instituție de învățământ.

Unu septembrie 2023- ziua cunoștințelor!

Ziua de Unu septembrie reprezintă pentru întreaga societate începutul anului școlar. Și ca orice început creează și o predispoziție de a relua și continua niște procese cognitive aflate într-o pauză temporară. Bine ați revenit la școală!!! În fiecare an această sărbătoare ne readuce, ca pe o familie, în spaţiul şcolii, ne reunește în sălile de studiu pentru a ne satisface așteptările de a obține noi cunoștințe și neapărat note bune. Orice şcoală este un centru în care se adună energii, speranţe, visuri, se formează, cu migală, pricepere, mintea şi sufletul celor care constituie cea mai mare avuţie a unui neam. Fie ca anotimpul autumnal, îmbrăcat într-o gamă coloristică excepțională, să ne încarce pozitiv conștiința, pentru a putea face față noilor provocări, ca fiecare dintre noi să fim mulțumiți de cele realizate în împărăția înțelepciunii. https://www.youtube.com/watch?v=j14Iu0EF0gU