Seminar teoretico-practic pentru cadrele didactice

Pe 19 februarie 2020, în instituție s-a desfășurat seminarul teoretico-practic cu genericul ,, Climatul psihologic în colectivul de elevi". Obiectivele activității de psihoprofilaxie , propuse de psihologul școlar Miron Marcela, s-au axat pe identificarea, valorificarea și promovarea factorilor ce stimulează climatul psihologic favorabil în grupurile școlare.

Instruirea elevilor cu referire la situațiile excepționale de către DSE Cahul

În perioada 10-14 februarie 2020, elevii din instituție au fost instruiți teoretic și practic de Direcția Situații Excepționale Cahul. Colaboratorii DSE Cahul au informat elevii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazurile de situații excepționale.

Ziua îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin, inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus. Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială a dragostei. În căminele instituției s-a desfășurat o activitate extracurs dedicată acestei date. Serbarea a avut drept scop consolidarea relațiilor între elevi, promovarea valorilor umane și odă celui mai sublim sentiment - iubirea!

Acreditarea programelor de formare profesionala

Astăzi, 07.02.2020 s-a încheiat vizita comisiei de evaluare externă a ANACEC la Școala profesională nr. 1 din or. Cahul, în vederea acreditării programelor de studii: - Bucătar - chelner; - Croitor confecționer îmbrăcăminte după comandă - cusător (industria ușoară).

LA MULȚI ANI!

Cu speranţa că Anul Nou va fi mai bun decât bătrânul 2019, îţi trimitem o mie de urări de bine însoţite de îmbrăţişări şi Vă urăm un AN NOU FERICIT! E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani !

Activități extrașcolare

În căminele instituției se desfășoară tradițional și consecutiv două activități extrașcolare cu un impact pozitiv și dezvoltativ în viața elevilor. Pe 28.11.19 a avut loc activitatea ,,Cea mai Ileană Cosânzeană", organizator Roșca T, pedagog social, Iar la 05.12.19, activitatea ,,Cel mai Făt Frumos", oganizator Caranfil Nadejda, pedagog social. Obiectivele de bază a acestor activități sunt formarea abilităților de comunicare, implicare, relaționare a elevilor în viața cultural-artistică.

Ședință cu parinții- 2019

Pe data de 30.11.2019, s-a desfășuraT SEDINȚA generală a părinților elevilor școlii. Au fost prezenți 71% din părinți. S-au propus spre discuție subiecte privitor la procesul instructiv-educativ. Părinții au fost intervievați privitor la gradul de satisfacție față de calitatea serviciilor oferite de școală. Peste 95% din părinți prezenți sunt satisfăcuți de instruirea profesională a elevilor, condiții de instruire și de trai.

BALUL BOBOCILOR 2019

Anul acesta, Balul Bobocilor a fost organizat în data de 31 octombrie în incinta școlii. Au participat cinci grupe din anul I. Fiecare grupă a fost reprenzetată de către doi elevi. Învingători au devenit reprezentanții gr. 11. Felicitări și realizări frumoase!

Ziua Învățământului Dual la Cahul

Pe data de 26 octombrie, 2019 reprezentanții instituției au participat la Ziua Învățământului Dual. La eveniment au fost prezenți elevi de la gimnazii și licee din regiunea de sud a țării. Activitatea face parte din Campania națională de informare ,,Înveți, Muncești, Câștigi”. Proiectul „Reforma Structurală în Învățământul Profesional Tehnic în Republica Moldova” este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Instituția are experiență în domeniu și va continua să promoveze sistemul dual de instruire a viitorilor muncitori calificați.

5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

STIMAŢI PROFESORI! Ziua Dumneavoastră profesională este o ocazie deosebită pentru a Vă adresa cele mai sincere şi frumoase urări de bine şi de ne exprima profunda recunoştinţă pentru talentul şi răbdarea nemărginită, devotamentul şi sacrificiul pe care le manifestaţi de zi cu zi, roadele căreia sunt generaţii de oameni instruiţi, integri, capabili să promoveze Moldova înainte. Influenţa pe care o are un PROFESOR asupra unui copil este eternă. Fiecare din noi poartă în suflet o vorbă, un gest, o învăţătură a profesorului, pe care le transmitem mai departe copiilor noştri. Sunteţi cei care duceţi pe umeri dulcea povară a lumii şi Vă mulţumim pentru efortul Dumneavoastră. Vă dorim multă sănătate, ani lungi şi realizări frumoase, bunăstare familiilor, putere de a continua lucrul pe care îl faceţi cu atîta har şi dăruire.