ULTIMELE NOUTĂȚI

O inimioară pentru toți de Ziua Îndrăgostiților

La o activitate de suflet și de sensibilizare, Master Clas " O inimioară pentru toți de Ziua Îndrăgostiților" au participat azi, 14.02.2024, elevii Școlii Profesionale nr.1, Cahul , ghidați de maistrul - instructor CaraValeria. Participantii, prin implicarea activă, și- au format competențe de stimulare a creativității și a imaginației, a pasiunii pentru lucrul manual, a gustului estetic, de promovare a valorilor naționale si culturale. "Nu frumusețea ne face să iubim, ci iubirea ne face să vedem frumusețea " Lev Tolstoi

Oprește-te, clipă, e Ziua Poetului!

O personalitate umană, adunată din chinuitoare sentimente trăite a fost și este Grigore Vieru. O activitate de suflet, plină de sunet și culoare s- a desfășurat azi în instituția noastră Școala Profesională nr.1,Cahul. Am călătorit spiritual în Universul Creației Vierene, făcând popas la "Stații" și anume : Mama, Patria, Graiul,Dragostea. Emoții și sentimente profunde am citit în ochii fiecărui participant la recitalul poetic, muzical, la concursul- fulger, cuvinte- enigmă- momente minunate, care ne-au teleportat în copilărie, ghidați de profesoara de limbă și literatura română, doamna #ZinaidaDuca. Mulțumim elevilor pentru implicare și contribuție, profesorilor pentru deschidere!

DECADA MESERIILOR- ZIUA II- MESERIA ,,FRIZER"

În viață, cel mai bun sfat ți- l dă frizerul :"Ține capul sus!" Azi, 14.02.24 s- au desfășurat Probele Teoretică și Practică la Meseria "Frizer" în cadrul Decadei Meseriilor în Școala Profesională nr.1,Cahul .

DECADA MESERIILOR-2024

Satisfacția meseriei duce la perfecțiunea muncii. Azi, 13.02.2024, în cadrul Careului școlar, s-a dat start Decadei Meseriilor în Școala Profesională nr.1,Cahul . Evaluarea și stimularea competențelor profesionale ale elevilor, promovarea schimbului de experiență avansată, a talentelor deosebite, valorificarea abilităților teoretico- practice în domeniu- acestea și alte obiective au fost trasate pentru buna desfășurare a tradiționalelor activități ale Decadei. Prima activitate- Proba Teoretică- unde elevii de la Meseriile: "Bucătar- Chelner", "Brutar- Cofetar", "Bucătar", au demonstrat cunoștințele si competențele profesionale în domeniu. Mult succes tuturor ! https://www.facebook.com/?locale=ru_RU www.sp1cahul.md

INSTRUIREA DUALĂ-IMPERATIV A TIMPULUI

În contextul parteneriatului încheiat între Școala Profesională nr.1, Cahul și Filiala Cahul a Camerei de Comerț si Industrie RM, azi, 09.02.2024 s-a desfășurat ședința de informare a antreprenorilor din domeniul HO- RE-CA, referitor la implementarea Învățământului Dual. Reprezentanții Filialei Cahul a CCI și Directorul instituției, MironOleg au informat antreprenorii despre modalitățile de aplicare la Program, avantajele și beneficiile pentru agenții economici, ce au intenția de a realiza parteneriat cu Școala Profesională nr.1, Cahul pentru a pregăti viitori bucătari. Întâlnirea a avut un impact eficient și relevant în scopul realizării oportunităților de instruire duală. Părțile implicate vor asigura ulterior instruirea tinerilor în conformitate cu cerințele Pieții Muncii, astfel contribuind la susținerea și dezvoltarea economiei în regiunea de Sud.

30 IANUARIE - ZIUA MONDIALĂ PENTRU NONVIOLENȚĂ ÎN ȘCOALĂ

Problema violenței în școală ne vizează pe toți și doar prin eforturi comune, prin conștientizare, implicare, schimbarea atitudinii- putem diminua consecințele acestea.

STARTURI VESELE

Azi aici ne-am adunat , Nu la vorbă, nu la sfat- La un "START"cu probe- alese, Cu voinici, echipe- adverse! Noi curaj avem în toate- Cine să ne- ntreacă poate? Sportul e o bucurie, Ce ne- aduce viață vie, Mult curaj și armonie!

ACTIVITĂȚI EXTRACURS

La 25 ianuarie 2024, în cadrul Săptămânii Internaționale de prevenire a cancerului de col uterin, AO"Pas cu Pas regiunea Sud " au realizat lecții de profilaxie pentru fetele Școlii Profesionale nr.1Cahul.

LA MULȚI ANI- 2024!

Stimați colegi, elevi, părinți! La sfârșitul acestui an, vrem să vă mulțumim pentru efortul și devotamentul vostru la locul de muncă, de studii. Sperăm ca noul an să vă aducă noi oportunități, sănătate și inspirație pentru a vă atinge obiectivele. Suntem mândri să facem parte din această echipă, iar în 2024 să continuăm să construim împreună momente de succes și amintiri frumoase. La mulți ani plini de realizări și împliniri profesionale și succese elevilor la învățătură!

1 Decembrie- Ziua Mondială de Combatere SIDA

Ziua Mondială de Combatere SIDA este marcată anual, la 1 decembrie, în semn de solidaritate față de persoanele ce trăiesc cu HIV/ SIDA. Cu această ocazie în Scoala Profesionala nr1, Cahul au avut loc mai multe activități de sensibilizare și informare a elevilor, organizate de A.O. "Pas cu Pas regiunea Sud" , fapt pentru care le mulțumim !