ATELIER DIDACTIC

La data de 18.12.2020 a fost desfășurat atelierul didactic cu genericul ”Modalități de activizare a elevilor la orele de IMT/IMP, lecție publică anul III, grupa 34, meseria Croitor confecționer îmbrăcăminte după comandă - cusător (industria ușoară)”. Maistru-instructor: Dunas Rodica

SEDINȚĂ CU PĂRINȚII ELEVILOR ȘCOLII

La data de 28.11.2019, s-a desfășuraT SEDINȚA generală a părinților elevilor școlii. Au fost prezenți 70% din părinți. S-au propus spre discuție subiecte privitor la procesul instructiv-educativ și ,,AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE ÎNVĂȚĂRII ONLINE”. Părinții au fost intervievați privitor la gradul de satisfacție față de calitatea serviciilor oferite de școală. Peste 95% din părinți prezenți sunt satisfăcuți de instruirea profesională a elevilor, condiții de instruire și de trai.

Ziua Internațională a Toleranței.

Săptămâna aceasta ( 16.11 - 20.11.2020) in școală se desfășoară un șir de activități dedicate Zilei Internaționale a Toleranței. Au fost elaborate gazete de perete/ postere dedicate acestui eveniment, se organizează activități de psihoprofilaxie de către psihologul școlar Miron Marcela, toate având drept scop formarea comportamentelor si atitudinilor tolerante , de recunoaștere a unicității fiecărei persoane și valorificarea relațiilor interpersonale.

Proiect de finanțare organizat de MECC

Școala Profesională nr.1, mun.Cahul a participat la concursul de selectare a solicitărilor de finanțare în contextul ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării . Comisia de examinare a MEEC, conform proiectelor de finanțare, a decis alocarea sumei de 267864,00 lei pentru procurarea echipamentului TIC, care va asigura creșterea nivelului de utilizarea tehnologiilor informaționale în procesul de predare - învățare - evaluare și sporirea competențelor TIC ale cadrelor didactice și al elevilor. / https://www.facebook.com/photo?fbid=2858228651075641&set=a.1410038832561304 /

Atelier de panificație

În perioada 09.11.2020 - 12.11.2020 elevii scolii noastre și maistrii-instructori de la meseria Brutar - Cofetar împreună cu elevii altor instituții din tara au participat la Atelierul de panificație, organizat de către Asociaţia Femeilor de Afaceri din mun. Bălţi, în cadrul proiectului REVOCC II, implementat de către Centrul Pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri, (CEDA) cu sprijinul financiar al Agenției pentru Dezvoltare din Austria (ADA). În cadrul activității au fost realizate următoarele obiective: dezvoltarea abilităților practice de coacere a produselor de panificație pe bază de maia și formarea competențelor antreprenoriale la elevi. Aducem mulțumiri organizatorilor și formatorilor Natalia Musteață și Dorin Mereuta pentru implicare și dedicație.

BALUL BOBOCILOR 2020

Tradiționalul concurs "Balul bobocilor " anul acesta s-a desfășurat într-un mod mai deosebit. Elevii anului întâi au prezentat online filmulețe în care au promovat bunele practici de sensibilizare a tinerei generații privind comportamentul, educația, bunul simț,respect ,cultură si dragostea pentru meseria aleasă. Au fost redate secvențe din viata școlară și activități didactice prin care au reușit să promoveze toate meseriile din instituție. Va invităm să vizionati si sa apreciati măiestria elevilor, accesand site-ul școlii - https://sites.google.com/view/balulbobocilor

Proiectul "Let's do more to know more!"

Elevii din cadrul proiectului "Let's do more to know more!" ai Școlii Profesionale nr.1, or. Cahul, au participat activ în cadrul #CodeWeek. eu Programând în Scratch aplicații cu tematica #ClimateChange, #eTwinningPlusMoldova. / https://www.facebook.com/photo?fbid=4455809991160856&set=pcb.2838224046409435 / sub conducerea profesoarei Snejana Dornea.

Campionatul Gastronomic pentru Juniori, ediția 2020

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat astăzi, 28 octombrie, la ceremonia de premiere a învingătorilor „Campionatului Gastronomic pentru Juniori”, ediția 2020, care s-a desfășurat în perioada 20-22 octombrie și a adunat elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic secundar și postsecundar de la meseriile Bucătar, Cofetar, Brutar și Chelner sau Ospătar și specialitatea Tehnologia Alimentației Publice. Ministrul Igor Șarov a felicitat câștigătorii competiției pentru rezultatele obținute menționând că încurajarea viitorilor specialiști și, nu în ultimul rând, promovarea meseriilor și imaginii instituțiilor de învățământ profesional tehnic reprezintă o prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Anul acesta juriul a decis în cadrul evenimentului să se acorde și premii speciale elevilor bucătari pentru bucatele preparate cel mai bine la cele trei categorii: aperitiv, preparat de bază și desert. SVETLANA MAXIMENCO, Medalia de aur - Școala Profesională nr. 1 din Cahul pentru prepararea Desertului Categoria Individuală; TUDOR POPAZU, Medalia de aur - Școala Profesională nr. 1 din Cahul, pentru prepararea Peștelui Categoria Cutia Magică; ALIN COLOMEEȚ, Medalia de aur - Școala Profesională nr. 1 din Cahul, pentru prepararea Peștelui Categoria Cutia Magică;

Donație de echipamente moderne de studiu

Compania DRÄXLMAIER a venit cu o donație de echipamente moderne de studiu și vizierele de protecție D-Shield pentru partenerii educaționali regionali. Școala Profesională nr.1, or. Cahul a primit cu mare entuziasm echipamentul donat, deoarece au nevoie de acest suport pentru organizarea siguranței în timpul procesului de studii, inclusiv posibilitatea de a trece la studii online, în caz de necesitate. Donarea de echipamente electronice va contribui la echiparea sălilor în aceste instituții de învățământ pentru formarea calitativă a specialiștilor și dezvoltarea abilităților profesionale necesare pentru o carieră de succes prin aplicarea tehnologiilor moderne în procesul de predare. Vizierele de protecție D-Shield produse de DRÄXLMAIER în Austria vor contribui la siguranța cadrelor didactice ale acestor instituții de învățământ în timpul procesului de studii.

Diplomă de merit

Astăzi , 05.10.2020, Primăria mun. Cahul, a înmânat instituției Diploma de merit pentru muncă nobilă, responsabilitate și fidelitate față de profesie, pentru efortul zilnic depus în educația tinerii generații cu ocazia Zilei Mondiale a Educației și Zilei Profesorului.