ULTIMELE NOUTĂȚI

8 martie-Ziua Internațională a Femeii !

Pe data de 07.03.2024, elevii școlii au adus un omagiu pentru tot ce reprezintă Femeia- blândețe, înțelepciune, frumusețe, curaj. Să aveți mereu parte de dragoste, să vă bucurați de fiecare moment frumos și primiți toată recunoștința pe care o meritați, dragi doamne și domnișoare! Apreciem contribuția voastră în tot ce înseamnă Viață, Destin, Succes! Fie ca Universul să vă umple sufletul de armonie și iubire!

ȘEDINȚĂ CU PĂRINȚII

În conformitate cu Planul de activitate al #ȘcoliiProfesionalenr1Cahul , azi 06.03.2024 în instituție s- a desfășurat Ședința Generală cu părinții elevilor absolvenți.

CONCURSUL ,,HAIDEȚI, FETELOR!"

La "Haideți, fetelor!" sunteți sursă de inspirație Cu grație, curaj, pline de admirație, Cu chipul de floare și suflet de soare Sunteți minunate, de farmec pline, Adevărate stele pe ceruri senine! Urmând firul sărbătorilor și tradițiilor de primăvară, azi 27.02.2024, în Școala Profesională nr1, Cahul am celebrat gingășia, tandrețea, grația și curajul la concursul "Haideți, fetelor! " Cele 3 echipe, în fruntea cărora au fost: echipa fetelor din anul 1- Condorachi Gabriela, anul2- Chiosa Marta, anul 3- Roșu Daniela, unde au demonstrat aptitudini de inteligență , măiestrie culinară, abilități sportive, spirit de echipă- probe pline de emoții și curaj. Am fost martori și susținători ai farmecului feminin, ghidate de pedagogul social Eugenia Ivanschi, într-o atmosferă de veselie și speranță, la un concurs ce promovează egalitatea de gen și valorile pozitive. Să aveți încredere și să Vă folosiți abilitățile și cunoștințele pentru a străluci în viață. Link website www.sp1cahul.md Facebook @ȘcoalaProfesionalănr1Cahul

TOTALURILE DECADEI MESERIILOR 2024

"Plăcerea meseriei duce la perfecțiunea muncii" Aristotel Am trăit emoții pozitive, pline de mesaje semnificative cu impactul așteptat pe tot parcursul desfășurării Decadei Meseriilor 2024, realizată în perioada 12.02- 27.02.2024 în Școala Profesională nr1 Cahul. La Careul școlar au fost decernate Diplome de merit și de participare celor mai iscusiți și competenți profesioniști la meseriile: "OSTC-OIVPD"- Anul I(gr.12)- Mocanu Vladimir, anul 2(gr.22)- Moraru Nicoleta,anul 3(gr.32) -Nistor Gabriel. "Bucătar- Chelner": Anul 1( gr.13) Hrețu Vlad, anul2( gr.23)Felciuc Nicoleta, Anul 3( gr.33) Stoianov Marina. "Brutar-Cofetar": Anul 1( gr.15) Mititelu Nadejda, anul2 ( gr.25) Căldare Adriana, anul3 ( gr.35) Șestacov Iulia. "Bucătar": Anul1( gr.16) Voina Adriana, Anul 2( gr.26)Andeev Andreia), "Frizer" Anul1 ( gr.18) Petroae Cristina, Anul 2 ( gr.28) Suhaițchi Elena. "CPA-OLIA": Anul3 ( gr.31). Bratu Alexandra. Pentru promovarea meseriei prin intermediul Gazetelor de perete s- au decernat Diplome: Gradul 1- grupa 13 Gradul 2- grupa 25 Gradul 3- grupa 26, 28. Diplome de merit s- au decernat și cadrelor didactice, ce au contribuit la buna organizare a Decadei Meseriilor. Fiecare zi a fost o oportunitate de a demonstra talente, determinare, profesionalism, încredere în sine și pasiune pentru meseria aleasă! Felicitări tuturor participanților pentru efortul depus, pentru dedicare și creativitate! Recunoștință pentru angajamentul dvs, pentru perfecționarea permanentă a abilităților și promovarea imaginii instituției prin implicare și devotament! Link website www.sp1cahul.md Facebook @ȘcoalaProfesionalănr1Cahul

ACTIVITATE DE PSIHOPROFILAXIE PENTRU CADRELE DIDACTICE

Să crești în plan personal înseamnă să vezi noi perspective, să-ți explorezi potențialul neîncetat, să devii versiunea ta mai bună. Pentru promovarea bunei educații, bazată pe colaborarea fructuoasă, cu un impact eficient, e esențial să cunoaștem particularitățile și caracteristicile emoționale, cognitive și sociale specifice vârstei elevilor, astfel încât să putem adapta abordările și intervențiile în funcție de nevoile individuale ale fiecărui adolescent- acestea au fost obiectivele ce au stat la baza activității de psihoprofilaxie pentru cadrele didactice, realizată azi ,23.02.2024, de psihologul Miron Marcela în Școala Profesionala nr.1, mun.Cahul.

DECACADA MESERIILOR - ZIUA VII

A devenit o tradiție dorința Să ne- ntâlnim în orice an Cu toții în cadrul Decadei Meseriilor Și orice întâlnire- i sărbătoare E- o sărbătoare dulce, minunată În capul mesei stă doar hărnicia ! Să nu uităm nicicând și niciodată - Meseria- i sinonim cu Măiestria! Azi, 21.02.2024 la Școala Profesională nr. 1, Cahul, la activitatea extracurs, în cadrul Decadei Meseriilor " E șezătoare la Hanul Mărioarei! "- într-o atmosferă plină de bucurie și energie . Educația respectului față de valorile naționale si general umane în promovarea omului muncitor-odă adusă muncii și valorilor umane esențiale - realizarea acestor obiective au contribuit la crearea unei atmosfere autentice de șezătoare cu gustări tradiționale delicioase, cu cântec,dans și voie bună, cu multă interacțiune și spirit de sărbătoare. Ne mândrim cu elevii noștri- activi, dornici de carte, de muncă, viață, de tot ce e frumos! Mulțumim organizatorilor pentru dedicație și implicare activă în educația tinerei generații!

DECACADA MESERIILOR - ZIUA VI

Cine este controlorul produselor alimentare? Este gardianul sănătății publice în favoarea bunăstării fiecărui om, ne oferă garanția și calitatea produselor alimentare, ne asigură conformitatea produselor cu standardele de siguranță și calitate! Azi,20.02.2024 , în cadrul Decadei Meseriilor viitorii controlori ai produselor alimentare din Școala Profesionala nr1,Cahul au demonstrat competențele și au evaluat abilitățile în respectarea controlului calității produselor, a normelor de siguranță și aplicarea corectă a standardelor. Mulțumim mult tuturor pentru implicare, pasiune și profesionalism! La noi găsiți oportunitățile perfecte pentru a îmbrățișa meseria dorită! Link website www.sp1cahul.md Facebook @ȘcoalaProfesionalănr1Cahul 029940603

DECACADA MESERIILOR - ZIUA V

Cu mâinile dibace și sufletul deschis Arta culinară prinde viață, ca un vis! Așa dar, inchină- te în fața mesei cu respect, Căci gătitul e o bucurie cu gust perfect! Prima condiție pentru a fi un bucătar bun, este pasiunea! A fi un bucătar bun nu este doar o sarcină tehnica, e și plăcerea de a modela materia primă și a pune suflet în fiecare preparat gătit. La Proba Practică, organizată azi,19.02.2024 în cadrul Decadei Meseriilor în Școala Profesională nr.1 din Cahul am fost plăcut surprinși de creativitatea și abilitățile viitorilor bucătari, ce au demonstrat pasiunea în pregătirea preparatelor:"Cordon Bleu cu garnitură compusă, " Funchoza cu piept de pui", Piept de pui in crustă dd susan, zeamă de găină, preparată conform rețetei tradiționale, al cărui gust si aspect ne- au amintit de casă... Mulțumim mult tuturor pentru pasiune, implicare și profesionalism! La Școala Profesională nr.1 din Cahul găsiți oportunitățile perfecte pentru cei dornici de a îmbrățișa o meserie!

DECADA MESERIILOR - ZIUA IV ,, BUCĂTAR, COFETAR, BRUTAR''

Creativitatea și măiestria în acțiune astăzi ! La Școala Profesională nr.1 din Cahul azi, 16.02.24 în cadrul Decadei Meseriilor am avut privilegiul de a admira talentele extraordinare ale viitorilor bucătari, cofetari și brutari la Proba Practică! De la prăjituri decorate si plăcinte rumenite până la “Pârjoala Noroc”cu garnitură complexă și tradiționala zeamă moldovenească. Fiecare participare a fost o oază de inspirație. Felicitări tuturor celor implicați pentru dedicarea lor și pentru pasiunea de a împărtăși bucuria gustului cu noi!

DECADA MESERIILOR- ZIUA III- MESERIA ,, OSTC- OIVPD"

Îmi doresc cu mult- ardoare Să știu despre calculatoare: Ce și cum funcționează, De ce relaționează Și ce le impulsionează. În contextul Decadei Meseriilor, azi, 15.02.2024, elevii de la Meseria OSTC- OIVPD din ȘcoalaProfesională nr.1Cahul, au realizat Probele Teoretică și Practică, unde au demonstrat pregătire, interes, competențe. Motivați și dornici de a- și valida cunoștințele, 9 elevi - concurenți bine pregătiți au participat la concursul " În lumea tehnicii de calcul ", unde pe parcursul a 4 probe au demonstrat pregătire profesională, ghidați de profesoara de informatică și disciplini de specialitate, Meriacre Alina. Bravo elevilor, cadrelor didactice și tuturor celor implicați în activitățile instituției! "Tehnologia informatică este atât de integrată în viețile noastre, încât face parte din anturajul fiecărui om." Steven Levy