Acreditarea programelor de formare profesionala

Astăzi, 07.02.2020 s-a încheiat vizita comisiei de evaluare externă a ANACEC la Școala profesională nr. 1 din or. Cahul, în vederea acreditării programelor de studii: - Bucătar - chelner; - Croitor confecționer îmbrăcăminte după comandă - cusător (industria ușoară).

LA MULȚI ANI!

Cu speranţa că Anul Nou va fi mai bun decât bătrânul 2019, îţi trimitem o mie de urări de bine însoţite de îmbrăţişări şi Vă urăm un AN NOU FERICIT! E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani !

Activități extrașcolare

În căminele instituției se desfășoară tradițional și consecutiv două activități extrașcolare cu un impact pozitiv și dezvoltativ în viața elevilor. Pe 28.11.19 a avut loc activitatea ,,Cea mai Ileană Cosânzeană", organizator Roșca T, pedagog social, Iar la 05.12.19, activitatea ,,Cel mai Făt Frumos", oganizator Caranfil Nadejda, pedagog social. Obiectivele de bază a acestor activități sunt formarea abilităților de comunicare, implicare, relaționare a elevilor în viața cultural-artistică.

Ședință cu parinții- 2019

Pe data de 30.11.2019, s-a desfășuraT SEDINȚA generală a părinților elevilor școlii. Au fost prezenți 71% din părinți. S-au propus spre discuție subiecte privitor la procesul instructiv-educativ. Părinții au fost intervievați privitor la gradul de satisfacție față de calitatea serviciilor oferite de școală. Peste 95% din părinți prezenți sunt satisfăcuți de instruirea profesională a elevilor, condiții de instruire și de trai.

BALUL BOBOCILOR 2019

Anul acesta, Balul Bobocilor a fost organizat în data de 31 octombrie în incinta școlii. Au participat cinci grupe din anul I. Fiecare grupă a fost reprenzetată de către doi elevi. Învingători au devenit reprezentanții gr. 11. Felicitări și realizări frumoase!

Ziua Învățământului Dual la Cahul

Pe data de 26 octombrie, 2019 reprezentanții instituției au participat la Ziua Învățământului Dual. La eveniment au fost prezenți elevi de la gimnazii și licee din regiunea de sud a țării. Activitatea face parte din Campania națională de informare ,,Înveți, Muncești, Câștigi”. Proiectul „Reforma Structurală în Învățământul Profesional Tehnic în Republica Moldova” este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Instituția are experiență în domeniu și va continua să promoveze sistemul dual de instruire a viitorilor muncitori calificați.

5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

STIMAŢI PROFESORI! Ziua Dumneavoastră profesională este o ocazie deosebită pentru a Vă adresa cele mai sincere şi frumoase urări de bine şi de ne exprima profunda recunoştinţă pentru talentul şi răbdarea nemărginită, devotamentul şi sacrificiul pe care le manifestaţi de zi cu zi, roadele căreia sunt generaţii de oameni instruiţi, integri, capabili să promoveze Moldova înainte. Influenţa pe care o are un PROFESOR asupra unui copil este eternă. Fiecare din noi poartă în suflet o vorbă, un gest, o învăţătură a profesorului, pe care le transmitem mai departe copiilor noştri. Sunteţi cei care duceţi pe umeri dulcea povară a lumii şi Vă mulţumim pentru efortul Dumneavoastră. Vă dorim multă sănătate, ani lungi şi realizări frumoase, bunăstare familiilor, putere de a continua lucrul pe care îl faceţi cu atîta har şi dăruire.

AN ȘCOLAR 2019-2020!

Iată-ne astăzi în faţa unui nou început! Astăzi este prima zi din noul an şcolar, o zi importantă pentru noi, deoarece în aceste momente elevii au prioritate. Chiar dacă vacanţa niciodată nu e suficientă, aşteptăm cu nerăbdare una din cele mai mari sărbători a toamnei, începerea şcolii. Păşim în noul an şcolar 2019-2020, pe care ni-l dorim cu toţii mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună. Fiecare an şcolar aduce cu sine momente de neuitat. Se spune că anii de școală sunt cei de care ne aducem aminte cu cel mai mare drag peste ani. Ca la fiecare început de an şcolar, cadrele didactice a şcolii vă întâmpină nu numai cu sălile de curs, laboratoare, ateliere şi manualele pregătite, dar şi cu suflete deschise şi cu urări de bine pentru elevii care ne calcă pentru prima dată pragul şcolii, dar în aceeaşi măsură şi pentru cei ce revin. Pentru instituţia noastră , anul şcolar 2019-2020, debutează cu clădiri bine puse la punct, cu baza materială corespunzătoare cerinţelor unui învăţământ de calitate. Avem o şcoală modernă, primitoare, curată, dotată cu ultima tehnologie în domeniul educaţional. Toate acestea se datorează implicării autorităţilor,Începem cursurile anului şcolar 2019-2020 cu speranţa că toate realizările şi eforturile noastre vor da roade, iar voi, dragi elevi, veţi beneficia de servicii educaţionale de calitate.

ADMITEREA-2019: TURUL - II

Continuă admiterea la studii în turul doi până pe 24 august 2019 la meseriile:Controlor produse alimentare-Operator la linie în industria alimentară - 3ani;Brutar-Cofetar - 3ani; Croitor îmbrăcăminte după comandă-Cusător - 3ani; Operator pentru suport tehnic al calculatoarelor - Operator introducere validare si prelucrare date - 3ani; La toate meseriile - în baza studiilor gimnaziale. Actele necesare: - Cerere; - Documentul de studii gimnaziale (original); - 6 fotografii 3x4 cm; - Certificatul de la locul de trai şi componenţa familiei; - Buletin de identitate, certificat de naştere (copie). Beneficii pentru elevi: Cămin, prînz gratuit, bursă conform situației academice. ACTELE SE PRIMESC PÂNĂ LA 24 AUGUST 2019- TURUL II. TEL:029940603 https://www.facebook.com/ e-mail: spcahul.nr1@gmail.com PRIMUL VENIT- PRIMUL ÎNMATRICULAT!

ADMITEREA - 2019

VĂ INVITĂM LA STUDII: Admiterea (2019-2020): Controlor produse alimentare-Operator la linie în industria alimentară - 3ani;BrutarCofetar - 3ani; Bucătar-Chelner - 3ani; Croitor îmbrăcăminte după comandă-Cusător - 3ani; Operator pentru suport tehnic al calculatoarelor - Operator introducere validare si prelucrare date - 3ani; Bucătar - 2 ani ; Cofetar - 2 ani La toate meseriile - în baza studiilor gimnaziale. Actele necesare: - Cerere; - Documentul de studii gimnaziale (original); - Certificat medical (Tip-86/u); - 6 fotografii 3x4 cm; - Certificatul de la locul de trai şi componenţa familiei; - Buletin de identitate, certificat de naştere (copie). Beneficii pentru elevi: Cămin, prînz gratuit, bursă conform situației academice. ACTELE SE PRIMESC PÂNĂ LA 10 AUGUST 2019 -TURUL i; PÂNĂ LA 24 AUGUST 2019- TURUL ii. TEL:029940603 https://www.facebook.com/ e-mail: spcahul.nr1@gmail.com