La data de 27 septembrie,2017, la Cahul a fost organizat un concurs sportiv dedicat profesiei de salvator și pompier, cu genericul „Devotament, Curaj, Sacrificiu”. Scopul evenimentului l-a constituit familiarizarea tinerilor cu specificul profesiei de pompier, dar și prevenirea situațiilor de risc prin educarea tinerei generații în domeniul bazelor securității vieții. La evenimentul organizat la inițiativa Școlii Profesionale Nr.1 din municipiul Cahul,în parteneriat cu DSE Cahul, s-au alăturat încă trei instituții de învățămînt post gimnazial din oraș: Colegiul Industrial Pedagogic „Iulia Hasdeu”, Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Școala Profesională Nr.2. Elevii cu vîrsta cuprinsă între 16 ani și 20 ani, au dat dovadă de pregătire fizică și spirit de echipă pe parcursulcelor cinci probe propuse de către organizatori.
Arancini, cartocciata, cipollino cît și delicioasa pizza sunt doar cîteva bucate siciliene pregătite cu mult drag de dl. Mario Rinaldi și dl Carlo Ciaramidaro, profesori de la IPSSEOA ,,K. Wojtyla”, Catania, Sicilia în data de 14 septembrie a.c. la Școala Profesională nr.1, or. Cahul din Republica Moldova. Aceste bucate au fost special pregătite pentru maiștrii - bucătari din cadrul Comisiei Metodice Tehnologia Alimentației Publice, cît și pentru elevii de la specialitatea Bucătari- Chelner din școala noastră. Deliciile culinare au fost pregătite în cadrul sesiunilor de masterclass privind bucatele siciliene în laboratorul Școlii Profesionale unde au fost implicați și elevii în procesul de pregătire a bucatelor.
În perioada 6-8 septembrie, 2017, Fundația de Binefacere Caritas Moldova a mers în vizită la 4 Școli Profesionale din țară pentru a înmâna mini granturile obținute de elevii participanți în proiectul „Educație Financiară pentru Tineri”. Pe parcursul anului 2017, la cursul de „Educație Financiară pentru Tineri”, au participat circa 100 de studenți de la 4 școli profesionale din țară: Școala Profesională nr. 6 din Chișinău, Școala Profesională nr. 9 din Chișinău, Școala Profesională nr. 1 din Cahul și Școala Profesională nr. 3 din Bălți. Elevii Şcolii Profesionale nr.1, or. Cahul, participanți în proiect, au obținut mini grantul pentru achiziționarea unui Printer-Xerox performant, de care se vor folosi atât corpului didactic, consiliului elevilor cât și elevii care își fac studiile în această instituție. Datorită acestei imprimante, în școală vor putea fi organizate diferite activități școlare și extrașcolare, va fi facilitat procesul de predare-învățare.
Ca în fiecare an, prima zi de școală a fost întâmpinată cu emoții și mult entuziasm de către elevii Şcolii Profesionale nr.1, or. Cahul.Încă de la prima oră a dimineții, sute de elevi, îmbrăcați frumos, unii cu buchete de flori în mână, s-au strâns în curtea şcolii pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an școlar. De departe, cei mai emoționați au fost bobocii, care au intrat astăzi pentru prima dată pe porțile instituției, curioși să-și cunoască noii colegi, profesorii, dar și instituţia în care vor învăța în următorii ani, despre care se spune că sunt cei mai frumoși din viață.
Peste 3,400 de candidați sunt așteptați la studii în școlile profesionale din republică în turul doi al admiterii. Tinerii sunt invitați să aplice între 16-25 august și să-și aleagă o meserie care să le aducă satisfacție și șanse de angajare în câmpul muncii.Mai sunt locuri disponibile la Școala Profesională nr.1, or. Cahul la meseriile de operator suport tehnic a calculatoarelor, croitor, cofetar(contact), bucătar(contract). Școala oferă bursă, cămin alimentație gratis. Relatii la telefonul comisiei de admitere 029981075. Vă așteptăm.
Pe parcursul lunilor aprilie-mai 2017, în Cahul, s-au desfăşurat competiţii sportive în cadrul spartachiadei raionale. Au participat peste 20 de echipe de la diverse instituţii din raion. Echipa de sportivi a Şcolii Profesionale nr.1, or. Cahul, îndrumaţi de profesorul de educaţie fizică Chirov Alexandru, au participat la diverse probe .
Cu genericul ,,Zâmbeşte, e gratis!" , pe data de 5 aprilie , a avut loc un concurs TVC între trei echipe. Gluma şi buna dispoziţie a fost pe tot parcursul concursului. Scenariul şi ghidarea elevilor a fost realizată de către profesoara Trifan Valentina. Echipele au reuşit pe deplin să convingă colegii, dar şi profesorii că a zîmbi e gratis. Zâmbiţi mai des!