ULTIMELE NOUTĂȚI

Proiectul „Consolidare a cooperării în învățământul profesional tehnic dual pentru gestionarea consecințelor pandemiei Covid-19”

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a organizat un eveniment de transmitere a certificatelor de finanțare și de dotare cu echipamente IT (01.04.22), pentru partenerii care au primit finanțare de la Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în baza dosarelor depuse în cadrul proiectului „Consolidare a cooperării în învățământul profesional tehnic dual pentru gestionarea consecințelor pandemiei Covid-19”. Instituția Școala Profesională nr. 1, or.Cahul, aduce mulțumiri partenerilor Draexlmaier- automotive SRL pentru colaborare-parteneriat, Camerei de Comerț și Industrie pentru sprijin, Ministerului Educației și Cercetării pentru suportul integral oferit în implementarea învățământului dual și nu în ultimul rind Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Training-ul ,,Impactul stresului în situații de criză”

Angajații instituției au participat la training-ul ,,Impactul stresului în situații de criză”, organizat de psihologul școlar Marcela Miron la 25.03.2022. În cadrul activității s-au realizat obiectivele: dezvoltarea abilităților de autoprotejare în situațiile de stres, reflectarea asupra fazelor și factorilor de stres, însușirea tehnicilor, strategiilor de reducere a stresului, evaluarea propriile reacții în situație de criză. Varietatea strategiilor didactice aplicate în cadrul activității au facilitat stabilirea contactului cu informația prezentată.

,, Le français est une chance’’

În Școala Profesională nr.1, mun. Cahul (22.03.2022) s-a organizat activitatea de autoformare cu subiectul ,, Le français est une chance’’. Elevii ghidați de profesoara de limbă franceză , Maria Todosî s-au documentat și au dat răspuns la întrebările: 1)De ce să învățăm limba franceză? 2)Care sunt avantajele cunoașterii limbii franceze în viața fiecăruia? 3) Limba franceză ar putea deveni una dintre limbile cele mai vorbite în 2050? Răspunsul la aceste întrebări sensibilizează interesul și curiozitatea elevilor în studierea limbii franceze.

Poezia din sufletul meu

Astăzi, de Ziua Mondială a Poeziei, în incinta bibliotecii Școlii Profesionale nr.1, min. Cahul, s-a desfășurat Medalionul literar cu genericul " Poezia din sufletul meu". Elevii și cadrele didactice au recitat versuri ale marilor poeți: Eminescu, Vieru, Dabija, Păunescu și mulți alții. Activitatea a fost organizată de către profesoara de limbă și literatură română Roșca Tatiana și bibliotecara Marineac Zinaida. Felicitări tuturor celor care gândesc, iubesc și trăiesc prin poezie!

8 MARTIE- ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII

Stimate Doamne, domnișoare! Cu prilejul acestei frumoase sărbători – Ziua internaţională a Femeii – vă felicităm din tot sufletul şi vă mulțumim pentru inteligența şi profesionalismul dumneavoastră, pentru devotamentul de care dați dovadă în fiecare zi și aportul la pregătirea cadrelor de viitori muncitori calificați pentru economia națională.Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să VĂ însoțească pretutindeni. Fie ca primăvara iubirii să-ți inunde sufletul cu bucurie și cu parfumul tuturor florilor sale. Vă dorim un 8 Martie cât mai frumos.

TÂRGUL DE CRĂCIUN ,, În preajma lui Moș Ajun”

Târgul lui Moş Crăciun, care s-a desfășurat pe 22.12.21, a devenit deja o tradiţie în şcoala noastră, iar pentru elevii este o adevărată bucurie. Au confesționat, preparat diverse articole pe care acum le-au comercializat în cadrul târgului atât colegilor, părinţilor, cât şi profesorilor.Cu banii strânşi urmând să facă un act de caritate pentru un coleg, să îşi organizeze serbări sau petreceri. Activitatea a avut drept obiectiv de a sensibiliza elevii în preajma sărbătorilor de iarnă pentru ajutorarea celor mai triști ca noi. (vezi poze in GALERIE)

Rezultatele eTwinning 2021 pentru ȘP1 Cahul

Cadrului didactic, Dornea Snejana, ai Școlii Profesionale nr.1, or.Cahul i s-a conferit Certificatul Național de Calitate eTwinning (QL) care a participat împreună cu elevii în proiectul educațional eTwinning ”Let’s do more to know more!” desfășurat în conformitate cu cele 5 standarde de calitate: inovație pedagogică, integrare curriculară, colaborare între școlile partenere, utilizarea tehnologiei informației și a comunicațiilor și prezintă probe documentate referitor la rezultatele tangibile și impactul proiectului asupra elevilor, profesorilor și comunității fiind recunoșcut la nivel national. Tot în cadrul acestui proiect am obținut Certificatul European de Calitate (EQL) ceea ce reprezintă un al doilea semn de recunoaştere a succesului, indicând faptul că proiectul a atins un anumit standard european. Aplicând la concursul național ”Proiecte eTwinning. Inovație și colaborare”, ediția 2021, Școala Profesională nr.1, or.Cahul, profesor Dornea Snejana, cu proiectul Let's do more to know more! a câștigat premiul Național eTwinning la categoria Învățământ profesional tehnic (categoria de vârstă 15-19 ani), fiind prima școală profesională din R.M care a avut astfel de rezultate în cadrul proiectelor educaționale eTwinning.

Expoziție: BRADUL DE CRĂCIUN

Tradițional, în preajma sărbătorilor de iarnă, elevii organizează cu apotul bibliotecarei Zinaida Marineac un Târg a brăduților de Crăciun. Varietatea materialelor folosite la confecționare a fost diversă. De menționat că brăduții au fost confecționați din materiale naturale sau reciclabile.

GALA LAUREAȚILOR 2021 - DIPLOMĂ DE MERIT DIN PARTEA PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CAHUL

La Gala Laureaților 2021 , organizată astăzi, 19.11.21, de către Primăria Municipiului Cahul, instituția Scoala Profesionala nr.1 Cahul a fost menționată cu Diplomă de Merit pentru dedicație și consecvență, rezultate remarcabile și contribuție la dezvoltarea și promovarea municipiului. Mulțumim mult Primăriei municipiului Cahul pentru apreciere!

Certificatul European Quality Label (Certificatul European de Calitate)

În perioada septembrie-iunie a anului școlar 2020-2021, Școala Profesională nr.1, or.Cahul a fost implicată în proiectul eTwinning ”Let’s do more to know more!”, în colaborare cu alte două țări, Turcia și România, fiind implicați 15 profesori și 178 de elevi din cele trei state. Acest proiect a fost despre activitățile educaționale care se pot desfășura pe parcursul unui an școlar. Scopul acestui proiect a fost de a sublinia importanța activităților educaționale în formarea abilităților necesare în viața de zi cu zi. S-a desfașurat activități educative cu ocazia celor mai importante Zile Internaționale. Școala Profesională nr.1, or.Cahul, fiind la primul proiect eTwinning, a fost premiată cu eTwinning Quality Label (Certificatul Național de Calitate) și a obținut European Quality Label (Certificatul European de Calitate) pentru acest proiect. Aducem mulțumiri coordonatorilor de proiect locali, profesorilor Dornea Snejana și Mereacre Alina.