Astăzi la ce-a de 82 aniversare din ziua naşterii, a regretatului poet Grigore Vieru, în incinta bibliotecii şcolare, a avut loc un recital de poezii cu genericul ,,Grigore Vieru-poet al iubirii absolute". Activitatea a fost organizată de către pedagogii sociali Osadcenco Melania şi Roşca Tatiana.Drept omagiul elevii au recitat poezii şi au cîntat cîntece pe versurile marelui poet.
În instituţia a demarat în data de 14.02.2017 decada meseriilor. Programul decadei prevede diverse activităţi precum probe teodretice, practice şi activităţi extracurs. Scopul organizării este de a promova meseriile, cu menţionarea celor mai buni elevi profesionişti în meserie şi la activităţile extracurriculare.
Unul din obiectivele prioritare a administraţiei şcolii este promovarea în rândurile elevilor şi angajaţilor a sportului şi modului sănătos de viaţă.Pentru a crea condiţii optime de desfăşurare a orelor de educaţie fizică şi a secţiilor sportive, recent a fost renovată capital sala. Cu aceasată ocazie profesorul de educaţie fizică, Chirov Alexandru, a organizat o competiţie sportivă ,,Starturi vesele" între echipa profesorilor şi elevilor.Astfel de activităţi extracurriculare crează un climat instituţional favorabil.
14 februarie este cunoscuta ca fiind ziua universala a indragostitilor. Ce ar putea fi mai dragut decat o zi speciala dedicata dragostei, in care sa poti spune iubitului, sotului, fratelui, mamei cat de mult ii iubesti? Motivul pentru care in acesta zi sarbatorim iubirea, este pentru ca aceasta este ziua in care patronul indragostitilor, Sfantul Valentin a fost executat pentru "crima" de a slavi iubirea si tinerii. In astfel de zile, iubitii din toata lumea isi trimit poeme, felicitari, flori, ravase de dragoste, bomboane etc. Exista multe legende potrivit carora 14 februarie a devenit ziua indragostitilor, unele datand chiar din Roma Antica. Dar cea mai cunoscuta este urmatoarea:
In Roma secolului al III-lea era imparat Claudius Gothicus al II-lea, cunoscut si sub denumirea de Claudius cel Crud. Langa palatul sau exista un frumos templu in care era preot Valentin. Romanii il iubeau foarte mult si mergeau la templu numai pentru a-i asculta predicile. In fata altarului, in care ardea vesnic un foc, inghenuncheau ca sa-i primeasca binecuvantarea. Saraci sau bogati, destepti sau ignoranti, tineri sau batrani, nobili sau oameni din popor toti veneau in numar mare la Valentin.
Data de 15 ianuarie, aniversarea naşterii lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850), a fost legiferată din 2010 drept Ziua Culturii Naţionale. Ziua Culturii Naționale reprezintă nu numai o zi în care celebrăm „Luceafărul” poeziei românești, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței romanismului din sufletul oricăruia dintre noi.
Există precedente pentru această sărbătoare și în alte țări europene. Astfel, în Spania, Ziua Culturii a fost aleasă în ziua morții lui Miguel de Cervantes, iar în Portugalia, în ziua în care s-a născut Luis de Camoes. Și autoritățile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de naștere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naționale.